Промоција здравих стилова живота – спорт и успех

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевиц разговарао је и дружио се са двадесеторо деце, која су смештена у хранитељским породицама у Нишу.
Александар Ђорђевић тражио аутограме од деце у Нишу – добио је и оригиналну поруку. Деца из хранитељских породица су поклонили Салету Ђорђевићу мајицу Центра за породични смештај и усвојење Ниш, а он је затражио да му се сви потпишу на њој. На мајицу су му написали: Да следећа медаља буде златна!
Селектора је интересовало ког репрезентативца највише воле. Деца су му рекла да је то Стефан Јовић јер је Нишлија. Ђорђевић им је рекао да је Јовић први Нишлија који је икада играо за дрзавну репрезентацију. Он је поручио хранитељима да су људи великог срца који брину да се најмлађе генерације нормално развијају.
“Био сам клинац од 10 година кад смо освојили злато у Манили. Онда сам и ја одлучио да играм кошарку. Мени су најдраже утакмице које сам одиграо за државну репрезентацију. Тако је и Теодосић заволео кошарку пре десетак година кад смо били велесила у кошарци. Искрен да будем, много ми је лакше било на тих 108 утакмица у државном дресу, него на оним на којима сам био селектор. Кад си селектор онда мораш да будеш строг, а то је много теже”, нашалио се он.
Селектора је интересовало колико се њих бави спортом, и посебно је био срећан кад му је девојчица Милена Јовановић показала две медаље освојене у школском кошаркашком такмичењу.
“Веома је важно да се бавите спортом, јер је то добро за ваше здравље, као и за психофизички развој. Али, морате да научите да је јако битно да имате тимски дух. Увек сам бирао играча који знају да хватају, али и да додају лопту. Наравно, уз људске квалитете које морају да поседују. Мени је мање важна брзина, техника неког играча, ако не зна или не жели да дода лопту саиграчу”, открио је селектор кошаркашке репрезентације.

[Best_Wordpress_Gallery id=”22″ gal_title=”Промоција здравих стилова живота – спорт и успех”]

Leave a Reply